torsdag 8 maj 2014

Kycklingwok med nudlar

Kycklingwok med nudlar (4-8 portioner)

1/2 röd paprika
1/2 gul lök
1/2 broccoli
1/8 kålhuvud
1 morot
5cm purjolök
1 kinesisk vitlök
2tsk ingefära
2 röd chili
ca 10 minimajs
ca 10 sockerärtor
1 burk kokosmjölk
soja
600g kyckling filé
kallpressad rapsolja
3pkt nudlar


Börja med att koka upp vatten till nudlarna.
Använd kona nr3 för att skära upp paprika, lök, kålhuvud, morot och purjolök.
Använd kona nr1 för att skära upp kinesisk vitlök och ingefära.
Hacka upp chili, dela minimajsen på mitten och skär upp broccoli.
Skär kycklingen i strimlor.


Sätt på wokpannan på hög värme

Koka nudlarna efter anvisning. Se till att inte överkoka dem. När nudlarna är färdiga så sköljer du dem i kallt vatten så att de inte klibbar sig.

Bryn kycklingen med en skvätt rapsolja. När kycklingen har fått färg så kan du hälla över det i en skål så att du har mer plats till grönsakerna.

Woka grönsakerna (igen med en skvätt rapsolja) i ca 5 minuter och häll sedan över nudlarna. Woka några minuter till och tillsätt kycklingen, sojasås och en burk med kokosolja. Rör runt ordentligt ett par minuter, stäng sedan av plattan, sätt på locket och låt stå tills servering. Om du vill vänta med att äta så sätter du pannan på låg värme och ser till att det står i vakuum.


Om du har matrester så häll dem i en Saladmasterkastrull av lämplig storlek. Laga en vattenpackning runt locket genom att hälla lite vatten över locket och snurra på det. Ställ in det i kylen och låt det stå i vakuum tills du är hungrig igen :)

1 kommentar:

  1. Hej, hvor kan man købe saladmaster stegepande? Måske du sælger dem? Tak!

    SvaraRadera