tisdag 13 maj 2014

Parmesankyckling med olivdressing

Parmesankyckling med olivdressing, serverat med potatissallad

(4 portioner)
3 ägg
30g färsk basilika
2-3 msk oliver
1msk dijonsenap
2msk riven parmesanost
olivolja
100g torra brödsmulor
4 små kycklingfiléer (ca 120g)



Olivdressing:
Lägg ett ägg i kallt vatten i din 1liter kastrull. Sätt på plattan och koka det i en minut. Spola under kallt vatten, skala och lägg det i en köksberedningsmaskin tillsammans med 30g basilika, 1msk dijonsenap, 1msk riven parmesanost, 2-3msk hackade oliver. Mixa och tillsätt 1/2dl olivolja, lite åt gången tills du har en tjock sås.

Parmesankyckling:
Vispa ihop 2 ägg med 1msk vatten. Blanda ca 100g brödsmulor med 1msk parmesanost på en tallrik. Lägg kycklingfilé mellan två bitar plastfolie och ge utlopp för lite aggressioner genom att banka kycklingen tills den är 1/2-1cm tunn. Doppa kycklingfiléerna i äggblandningen och vänd dem i brödsmulorna tills kycklingen är täckt. Ha in kycklingfiléerna i kylskåpet i minst 10 minuter.

Värm upp rikligt med olivolja på stark värme i Saladmaster gourmépanna. Stek kycklingen ett par stycken åt gången tills de är gyllenbruna på båda sidor och genomstekta. Håll den färdigstekta kycklingen varm i Saladmaster Oljepanna medans du steker. 

Servera med olivdressing och potatissallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar